"Örömmel hallgatom a Fabula együttes által

a megzenésített verseimet, úgy érzem, hogy a

zene szépen megemeli azokat!"

(Csukás István - Príma Primissima díjas író, költő)

    Ezek a sorok, és Pista bácsi bíztatása indítottak bennünket arra, hogy verseket zenésítsünk meg az ő  műveiből. Örömmel mondhatjuk, hogy elkészültek a dalok, és a lemezünk is megjelent "Kócbaba" címmel.

Jelenleg egy újabb nagy feladaton dolgozunk. A Magyar Kézilabda Szövetség felkérésére a "Suli Kézi Fesztivál-Velünk kerek a világ!" program hivatalos dalát fogjuk elkészíteni az ősz folyamán.

****************************************************

Jelenlegi felállás:

András Edina (ének, vokál), Góczen Roland  (basszusgitár, vokál), Kálló Kamill (billentyűs hangszerek, vokál) ifj. KállóKamill (gitárok), Kellei Ferenc (dob), Varga Jenő (ének, gitárok).

Az indulás:

    "Szombathelyen szereztem matematika-testnevelés szakos tanári diplomát. Már középiskolásként zenéltem barátaimmal, így talán nem meglepő, hogy később sem szakadtam el a muzsikálástól. Főiskolásként kerültem igazán kapcsolatba a verses zenével, többször részt vettem az akkor még létező Fiatal Dalosok Talákozóján, Székesfehérváron. A diploma megszerzése után Kapuvárra kerültem tanítani, ahol a Széchenyi iskolában Bódai Gyula, és Hámori György kollégáival 1981-ben megalakítottuk a Fabula együttest. Később csatlakozott hozzánk Pászli Éva, Lukovics Györgyi,, akik mindketten zenetanárként dolgoztak a városban.

A sztori I. fejezete:

    Eleinte ismert megzenésített verseket játszottunk, többek közt Halász Judit, Koncz Zsuzsa, Sebő Ferenc, 100 Folk Celsius repertoárjából. Nem sokkal ezután két korábbi zenésztársam Bakk József(2012†) és, Baranyai László is bekapcsolódott ez együttes tevékenységébe. Később aztán egyre inkább saját szerzeményeinkel próbálkoztunk, úgy éreztük sikerrel. A megzenésített dalok között, amelyek száma már meghaladja a 60-at, vannak gyerekeknek, és felnőtteknek szóló versek is. Jellemző ránk, hogy sokat játszun, énekelünk együtt közönséggel. A teljesség igénye nélkül néhány olyan esemény, ahol a díjazottak közt szerepeltünk. Szigetközi Ki Mit Tud? -Mosonmagyaróvár, Fehérvári Dalostalálkozó, Kispesti Utcazenész Fesztivál, Énekelt Versek Országos Vetélkedője - Pécs, Győri Zenei Nyár stb.

A II. felvonás:

    A kezdeti akusztikus formáció mellé elektromos hangszeres felállás párosult, és ez a változás természetesen újabb tagcserékkel járt. Bódai, és Hámori kiszálltak, csatlakozott Kálló Kamill - billentyűs hangszerek, Boldis Géza- basszusgitár, Német Juci-fuvola, ének, Kotró Mariann, Titz Ildikó-mindketten ének, Varga Péter, majd Turbók Attila-dob. Rajtuk kívül Gacs Zsuzsi, Baranyai Julcsi, Kiss Juci, Csörgics Feri, Garab Gergő, Pintér Peti, Rácz Laci, Boldis Roland, dr. Fábián Imre is muzsikált a csapatban, és talán nem is biztos, hogy teljes a sor. A zenekari tagokon kívül feltétlenül meg kell említenem Kiss Tóth Istvánné - Piroska és Cserpes Laci - Bodi (2001†) nevét is, akik sokat sáfárkodtak a körülöttünk, és segítettek bennünket.

Egy kis pihenő:

    1994-ig aktívan muzsikált a csapat, majd miután Szekszárdra kerültem néhány éves csend következett. Bár 2001-ben, a 20 éves születésnapon két teltházas koncertet tartottunk, a Kapuvári Rábaközi Központban, mégsem merült fel az újrakezdés leetősége.

Újra tervezés:

    2010 - ben aztán- némi baráti unszolásra, meg bevallom már nagyon hiányzott a zenélés - újra szerveztem a csapatot, és miután több, szerintem nagy sikerű előadást tartottunk  újra aktív lett a zenekar, és bár azóta is jelentős átalakulásokon mentünk keresztül, töretlenül működünk, és országosan is egyre ismertebbek leszünk! ."