2018.11.21. Meglehetősen izgalmasan teltek az elmúlt hónapok, és ez akkor is igaz, ha augusztus óta nem koncerteztünk. A leglényegsebb változás, hogy énekeseink - Zsófi és Cynthia egy év után továbbléptek, és más zenei társuláspokban folytatják pályafutásukat. Sok sikert kívánunk nekik. Szerencsére hamar sikerült új éneksre találnunk András Edina személyében, akivel az elmúlt 3 hónapban sikerült a teljes repertoárunkat megtanulni, illetve új dalok készítését is elkezdtük vele. December 3-án Kapuváron fog bemutatkozni, bízunk benne, hogy sikeresen.
 
2018. 05.26.  Nagyon színes programot szerveztek a Nyitott Kapu-Vár munkatársai, ahol az egyhéttel korábbi tamási koncerthez hasonlóan nem fukarkodott erejével a Nap.  Legközelebb, december 3-án találkozunk ismét a kapuvári gyerekekkel.  

(további képek itt!)

2018. 05.18. Czink Judit és Eckert Ibolya szervezőmunkájának köszönhetően sok százan gyűltek össze Tamásiban, így aztán a meleg ellenére is remek hangulatban zajlott le a koncert. Jó volt Tamásiban!

 

 

 

 

 

 

 

2018. 05.03. Májusban Tamásiban, Szekszárdon, és Kapuváron találkozhatnak velünk az élő zenét kedvelő gyerekek, szüleik, és nagyszüleik!  Katt ide!

2018.05.01. A Gemenc Zrt. Pörbölyi Ökoturisztikai Központjában ragyogó időben került sor a koncertre. A fénykép tanusítja, hogy a gyerekek, és persze mi is remekül éreztük magunkat.  Köszönjük Kőkuti Eszternek!
 
2018.04.20. Gigén, a Családi tavaszvárón, összegyűlt a falu apraja-nagyja és állíthatjuk, hogy mindenki jól szórakozott. A hangulat, és persze a vendéglátás is kiváló volt. Dr. Bálint Ildikó polgármester igazán jó hangulatú napot szervezett munkatársaival.
 
2017. 12.01.- Az ősz stúdiómunkával telt. A Magyar Kézilabda Szövetség felkérésének tettünk eleget, azzal, hogy "Velünk kerek a világ!" címmel megírtuk a "Kézilabda az iskolában - Sulikézi Fesztivál" program hivatalos dalát. Reméljük sok kisgyereket segít hozzá a dal, hogy a kézilabdát válassza sportágának. https://www.youtube.com/watch?v=5x7EvRMZxQ4
 
 
2017. 08.06. - A záró még nagyobb közönséget vonzott, és nem csak a gyerekek, de a felnőttek is bekapcsolódtak a játékokba, közös táncolásba. Remekül éreztük magunkat.
 
2017.08.01. A nagy hőség ellenére is nagyon sokan gyűltek össze a VII. Sárkányfesztivál megnyitóján, Balatonszárszón. Több mint 300 "Süsü" nyakbavalót osztottunk ki a gyerekeknek, sajnos nem is mindenkinek jutott, Az idő előrehaladtával egyre melegebb lett, a közönség mégis kitartott, s bár néhányan árnyékba rejtőztek, a többség ott maradt a Zenepavilon előtti téren, hogy meghallgasson bennünket. (képek a galériában!)
 
2017.07.22. Ezen a hétvégén egy nagyon színvonalas eseményen vehettünk részt Hegykőn. A Tízforrás Fesztivál rendezvényein ugyanis kivétel nélkül  kiemelkedő előadók voltak, és valamennyien élő műsorral tisztelték meg a programok látogatóit. Nagyon jól éreztük magunkat, hálás közönségünk volt, és reméljük még többször is lesz lehetőségünk eljutni erre a fesztiválra. Megtisztelő volt ott lenni!
(képek a galériában!)
 
2017.07.15. Legutóbbi balatonboglári koncertünkről szóló facebook-os posztunkban említést tettünk egy meglepetésről, ami egy újabb mérföldkő a zenekar életében.
Igazán megtisztelő felkérésről van szó, különösen annak tükrében, hogy egy másik program hivatalos dalára egy, a fiatalok körében rendkívül népszerű együttest kért fel a szövetség! Büszkék vagyunk, és igyekszünk is olyan dalt készíteni novemberre, ami elnyeri a programban érintettek tetszését! Úgy tűnik szépen folytatódik a 35 éve tartó "Fabula cirkusz"!
 
Íme a levél.
 
Kedves Jenő!
Telefonon történt megbeszélésünket megerősítve, ezúton felkérem az általad vezetett Fabula együttest a „VELÜNK KEREK A VILÁG” kampány részeként a gyermek kézilabdázás/sulikézi fesztivál programok HIVATALOS DALÁNAK elkészítésére.
 
Üdvözlettel:
Dr. Kersch Ferenc
SZAKMAI- ÉS VERSENYBIZOTTSÁG ELNÖKE
FŐTITKÁR-HELYETTES
Magyar Kézilabda Szövetség
 
2017.06.11. Tegnap, a petőházi fellépést követően egy régi ismerősöm, akivel már rég nem találkoztam, ezekkel a szavakkal állt elém: -"Amikor észrevettelek a sátorban fellépés előtt, láttam egy 60 körüli  ősz férfit. A koncert közben azonban az volt az érzésem, hogy egy fiatalemberrel van dolgom! Gratulálok, nagyon tetszik, amit csináltok!"  - Az ilyen gondolatok is erősítik bennünk, hogy érdemes ezt csinálni! Köszönjük a elismerést! Képek a galériában!
 
2017.06.01. Ma ezt írtuk a Dunavarsányi Soli Deo Glória Közösségi Ház vendégkönyvébe: " Az Isten azért teremtette a zenét, hogy szavak nélkül is tudjunk imádkozni!" (John Lennon). Ha negnézitek a képeket, igazat fogtok adni a  Beatles együttes egykori tagjának! Amúgy a mai koncert remek kis szülinapi ajándék volt egyik énekesünknek, Stift Cynthiának! Katt ide!
 
2017.05.30. "Minden élet csak ennyi? Az ember akar valamit, építget, rakosgat, törekszik erre-arra... aztán vége." (Wass Albert)
 
A Fabula együttes alapítója - Bódai Gyula - is úgy gondolta még néhány napja, hogy van még mire törekednie.Mára az építgetés, rakosgatás is örökre abbamaradt.
 
2017.05.23. A múlt héten két fantasztikus koncertre került sor Csornán és Farádon, a gyerekek hihetetlen jó hangulatot varázsoltak a nézőtérre. Csornán különösen Varga Pálma tanárnő vezetésével a kónyiak tűntek ki, akik szinte az összes dalt velünk együtt énekelték. A fotók talán visszaadnak valamit mindebből!  (Katt ide!) Bízunk benne, hogy az elkövetkezendő fellépések is hasonló hangulatban telnek majd. Lesz belőlük  bőven, hiszen külünösen május-június hónapban hítak meg bennünket sok helyre! (Időpontok itt!)
 
2017. 03.17. Kedves Fabula rajongók, ismerőseink, barátaink! Szeptembertől jelentős változás áll be a zenekar és Julcsi életében, aki sok év "babázás" gyereknevelés után saját vállalkozásba kezd, így sajnos nem tudja velünk folytatni a zenélést. Amellett, hogy köszönjük neki az eddigi éveket, és sok sikert kívánunk, kérjük a segítségetek abban, hogy (Julcsi közreműködésével megtaláljuk az utódját. Ha van ötletetek, vagy éppen jelentkezni szeretnétek, a fabula@fabulaegyuttes.hu e-mail címen várunk minden infót! Köszi! Fabula
 
2017. 02.25. Az elmúlt napokban újabb videókkal bővült a Youtube oldalunk, ezúttal igazi rock dalok kerültek be a repertoárba. A közönség- ahogy az avideókon látható- nagyszerűen kapcsolódott be a dalokba. Jó szórakozást kívánunk hozzá! (Mit láttam a cirkuszban?) (Talán mese)
Érdemes keresgélni a youtube oldalunkon is!. (katt ide!)
 
2017.02.01. Akik időnként ellátogatnak a youtube oldalunkra, észrevehették, hogy jelentősen megújult. A régi, a mai minőségnek már nem megfelelő videókat letöröltük, és folyamatosan töltjük fel az újabb koncertvideóinkat. Ezek az új klipek úgy hangulatukban, mint minőségben bemutatják azt az iráyt, amit az utóbbi években kijelöltünk magunknak. Reméljük, hogy ez nem csak nekünk, de nézőinknek, hallgatóinknak is tetszik. (Fabula együttes videók) Aki még többet szeretne nézzen körül a youtube oldalunkon. (katt ide!)
 
2016.12.10. Igazán nem panaszkodhatunk az év végére, hiszen fantasztikus hangulatú koncertekkel búcsúztattunk 2016-ot, illetve ünnepeltük 35. születésnapunkat. A december 5-i kapuvári teltházas előadásokat követően, 8-án előbb Gyulajon, majd Ozorán is remek volt a közönség. A gyerekek mindenütt végig állva táncoltak, tapsoltak, igazi rock koncert hangulatot varázsolva a nézőtérre.
A kapuvári délutáni koncerten (Derűre hangszerelve) készült képek egy kicsit felidézik ezt a hangulatot. (Katt ide!)
 
2016.11.07.  Együttesünk decemberben lesz 35 éves. Ebből az alkalomból két koncerttel is készülünk Kapuváron, 12.05-én. A közös ünneplés mellett egy játékra is felhívunk mindenkit, aki szeretne magának, rokonának, barátjának egy Fabula-Csukás István: Kócbaba Cd-t. A játék leírása itt!
 
2016. 09.29. Nyári fellépéseinket követően az őszre és az Adventre is jutnak újabb szereplések (katt ide!) Addig is, amíg személyesen nem találkozunk, a facebook oldalunkon (itt!) nagyon sok szárszói, siófoki, szekszárdi, és répcelaki fotón lehet látni bennünket és a közönséget!
 
2016.03.31. Megtörténtek a felvételek a szombati adásra! Nagyon jól éreztük magunkat, és ebben nagy szerepe volt a stábnak is, akik nagyon segítőkészen, és profi módon viszonyultak hozzánk is. Igaz, nekünk sincs okunk szégyenkezésre, sőt bűszkén elmondhatjuk, hogy mindkét dal felvétele elsőre sikerült. Adás 04.02 7:25-9:00 , ismétklés a Duna Worldon 13:20 és 23:25. Aki ezekről lemarad, megnézheti a http://www.mediaklikk.hu/musor/csaladbarat/ oldalon. Az eseményhez kapcsolódó fotók itt!
 
2016.03.21. Fabula a Duna TV-ben! Április 2-án lesz 80 éves Csukás Pista bácsi. Ezen a napon, a  csatorna "Család barát" című műsorában , a "Kócbaba" lemezünk dalaival fogjuk köszönteni őt!  A felvételekre 2016.03.31-én  délután kerül sor.
 
2016.02.14. Közel 25 év közös zenélést követően dobosunkal, Turbók Attilával - akinek  munkájában jelentős változások  álltak be a közelmúltban  - lezártunk egy küzdelmekben, izgalmakban, de eredményekben is gazdag időszakot!  Ezúton is köszönünk mindent Attilának, és vele együtt párjának, Andreának, egyúttal sok sikert kívánunk nekik a jövőben is!
 
 
2016.01.13. Basszusgitárosunk (Roland) édesanyja (Eta) örökre eltávozott közülünk. Kedvességének, segítőkészségének, fiát, Rolandot, és a Fabula együttest övező szeretetének adózunk ezzel a dallal! Békét, nyugalmat kívánunk neki mindörökre!  (Katt ide!)
 
2015.12.05. Rábatamási is azok közé a helyszínek közé tartozik ahol szintén nagyon szeretnek bennünket. (Nekünk legalábbis úgy tűnik). Így aztán decemberben ismét ellátogatunk a Falukarácsonyra, hogy a magunk módján hozzájáruljuk az ünnepi hangulathoz.
 
2015.12.19. 15.00 h - Rábatamsi - Iskola
 
2015.11.21. Nagy örömünkre gyakran előfordul, hogy ahol egyszer koncerteztünk, oda ismét meghívnak bennünket. Így alakult, hogy a szeptemberi lemezbemutatót követően ismét Szabadegyházára látogatunk, ezúttal az Advent jegyében.
 
2015.11.29. 17.00 h - Szabadegyháza - Művelődési Ház
 
Korábbi koncertekért katt ide!
                                    
2015.11.18. Az el múlt hétvégén Kaposváron jártunk a Kids Fusion játszóházban. Remekül éreztük magunkat, és láthatóan a közönség is, amit megerősített a két szervező, Kovács Caba, és Kisgyura Attila búcsúzó gondolta: - Kösz fiúk, lesz még dolgunk egymással!
 
2015.08.17. Augusztus 29-én Agyagosszergénybe látogatunk, és ebben még nincs semmi különleges, hiszen gyakran szerepelünk kissebb falvak különböző rendezvényein is.  Ez a kis település azonban basszusgitárosunk, Roland lakóhelye, és vele együtt első akalommal lépünk fel itt. Ráadásul rögtön a frissen megjelent lemezük zenei anyagával, a frissen felújított óvoda udvarán, az új játékok közt! Különleges lesz! (plakát)
 
2015.07.29. A múlt héten megjelent Kócbaba lemezünk debütálására a Balatonszárszói V. Sárkányfesztiválon került sor.  Csukás Pista bácsival együtt nagyon örültünk a fogadtatásnak. Íme a képek a megnyitóról, ahol Pista bácsi nagy elánnal írta alá a CD-ket. Dedikált CD  rendelés: fabula@fabulaegyuttes.hu. (1650 Ft+450 Ft posta.)
 
2015.06.04. Már a Momo Rádióban is hallhatók a Kócbaba című lemezünk zenei anyaga, amit a hétvégi (vasárnap 16.000 h)Kapuvári Cseh Sörnapokon is meghallgathatnak. (Kócbaba mix)
 
2015.04.25. Több hetes munka után lassan a befejezéshez közeledik a Csukás Pista bácsival közös - Kócbaba című - CD elkészítése. A mixelés folyamatásban persze még alakulhat egyik-másik dal, de a nagy többség fokozatosan felölti végleges formáját. Az alábbi linken egy kis ízelítőt adunk a dalokból!  (Kócbaba mix)
 
2015.02.28. Nagyon jól esett már egy kicsit közönség előtt zenélni, és ez még akkor is igaz, ha néha a technika babrált velünk. Hiába, ha Murphy is ott van a nézőtéren, vagy valahol másutt.... (képek itt!)
 
2015.02.26. Egy kis levegővétel a stúdiómunka mellett szombaton 10.30 és 16.30 - kor. Budapest - Utazás Kiállítás - Nagyszínpad.
 
2015.01.15. Kicsit most csendben vagyunk, de nem ám a stúdióban. Javában zajlanak a felvételek a Kócbaba című lemezünkhöz. Még néhány hét és újra hangosak leszünk, az Utazás Kiállításon mindenképpen. (Lásd itt!)

******************************************************************

2014.12.12. Több hetes előkészületet követően lezajlottak a kapuvári lemezbemutató koncertek., amelyeket rajz és videoklip pályázat, illetve Mesekiállítás is kísért.  (Eredmények itt!) Már a délelőtti előadáson is majdnem minden szék foglalt volt, délután pedig még a pótszékekekt is elfoglalták az érdeklődő gyerekek. Úgy gondoljuk sikerült emlékezetessé tenni 33. születésnapunkat. Köszönjük mindenkinek, aki segített  a program lebonyolításában, és azoknak is, akik eljöttek és velünk együtt szórakoztak. (képek itt!)  

2014.11.03. A koncertekhez kapcsolódva KÓCBABA címmel rajz-és videoklip pályázatot írunk ki. A pályázat részletei a "Rajz és videoklip pályázat" menüben találhatók.

2014.10.08. A szeptember végi 3 fellépésünket követően egy időre elbújunk a közönség elől. Persze nem akarunk a színpadról menekülni, csupán gőzerővel hozzáláttunk a Csukás Pista bácsival közös CD-nk elkészítéséhez. Gőzerővel zajlanak a próbák, hogy a december 8-ra tervezett lemezbemutató koncertig elkészüljünk a felvételekkel.  A koncerhez több más esemény is kapcsolódik. (katt ide!) . Addig is lérdemes ellátogatni a galériaába, ahol már láthatók legutóbbi három fellépésünk képei.  (katt ide!)

2014.09.25. Szeptember elején Fertőszéplakon (képek) és Rábatamásiban jártunk (képek). Ezen a hétvégén ismét a környéken muzsikálunk, részben az "Őszköszöntés", másrészt az "Itthon vagy- Magyarország szeretlek" program keretében.  Aztán hosszú időre - egy-két hónap-eltűnünk a színpadról, hogy nekilássunk a Csukás Psita bácsival közös CD felvételeinek a kapuvári G. Point Stúdióban. Terveink szerint 2014.december 8-án Kapuváron az RMK-ban mutatjuk be a lemez anyagát. A koncertet -amelynek szervezése már zajlik- egyéb kiegészítő programok és meglepetések színesítik, ezekről a későbbiekben hírt adunk majd. (fellépéseink!)

2014.08.20. Kis létszámú, de nagyon lelkes közönségünk volt Győrzámolyon, és aki velünk tartott, az jól is érezte magát, ahogy a képek tanusága ezt igazolja. A színpadra lépő gyerekek önfeledt tánca minket is jó érzéssel töltött el.  Miattuk érdemes leginkább csinálni! (katt ide!)

2014.08.19. Holnap délután 2-kor Győrzámolyban lépünk színpadra, ahol a Búcsú és Falunap mellett helyet kap a győri Tanmolyda (Bréda Julianna) által szervezett KÖSZÖNÖM NAP is. Utóbbi azoknak szól, akik a 2013-as árvízi védekezésben, a károk enyhítésében valamilyen szerepet játszottak. A köszönetnek ez a formája egészen külünlegessé  teszi ezt a napot, így természetesen a mi fellépésünket is. Örömmel megyünk! (video itt!) (plakát)

2014. 08.15. Baranya megyéből jött azoknak a fiataloknak többsége, akik egy hetet töltöttek Szálkán. Talán a képek igazolják, hogy sikerült emlékezetessé tenni a búcsú estet, és nem csak annak a fiúnak (Imre) akinek éppen e napon volt a 17. szülinapja.  (képek itt!)

2014.08.15. Ma este Szálkán különleges közönsége lesz Varga Jenőnek, aki ezúttal egyedül képviseli a Fabulát. A tábor eheti vendégei ugyanis fogyatékkal élők. A gyakran szólistaként is fellépő zenekarvezető örömmel tesz eleget Decsi K. János meghívásának.

2014.08.15. A galériánkban megtekinthetők első - a közönség és a szervezők visszajelzései alapján minden bizonnyal nem az utolsó- kadarkúti fellépésünk fényképfelvételei. (katt ide!)

2014.08.07. Ezen a hétvégén is Somogy megyébe utazunk, ezúttal szombaton Kadarkútra, ahol a Városnap keretében fogunk zenélni. A plakátot elnézve színes, változatos programok várják a közönséget, s reméljük az időjárás sem babrál ki velünk. 10.30-kor szeretettel várunk mindenkit az id. Kapoli Antal Művelődési Ház udvarán. (plakát itt!) Addig is érdemes benézni a galériába, ahol a legutóbbi fellépések (Bszárszó, Szántód) fotói találhatók. A műsorok hangulatáról talán adnak némi ízelítőt.

2014.08.04. Megpróbált kibabrálni velünk az időjárás, de szerencsére mégsem sikerült neki.  A délutáni előzetesben  még a forróság kínzott bennünket, ennnek ellenére a közönség között többen jelezték, hogy maradnak, amíg mi bírjuk. Az esti produkciót 3/4 8 körül egy hatalmas eső zavarta meg, de 8 után nem sokkal az első hangokra ismét megtelt a tér, és  többször is visszatapsoltak bennünket. Fantasztikus közönségünk volt, gyerekek, ifjak, felnőttek egyaránt bekapcsolódtak a közös éneklésekbe, táncokba, ahogy ezt a képek is igazolják. (Irány a galéria !)

2014.07.30. A múlt hét szombatján Balatonszárszón, és Szántódon jártunk, és mindkét helyen  remekül éreztük magunkat. (Képek a galériában!) Szárszón mintegy 1500 ember várta Csukás Pista bácsival együtt Süsü megérkezését a sárkányhajón, majd ezt követően a fesztivál térn Kócbaba című műsorunkkal szórakoztattuk a közönséget. Szántódon, a Szent Kristóf ünnep keretében még a felnőttek is bekpcsolódtak a közös éneklésbe táncba. 2-án 17.30-kor, és 20.00 órakor folytatás ismét Balatonszárszón, a Sárkányfesztivál záróestjén. Aztán készülünk Kadarkútra....

2014.07.18. Decsi Kiss János újságíró, képzőművész sok évi áldozatos munkával, Szálkán (Tolna megye) létrehozta az ország egyik legszebb művésztelepét, ahová minden évben sok száz, a művészetekhez közelálló, vagy azt kedvelő, vagy csak a szép környezetet imádó fiatal ellátogat. Ma este 7 órától, az éppen aktuálisan táborozókkal együtt, közös énekléssel, zenéléssel múlatjuk az időt.

2014.07.05. Klein Mihály polgármester hivatalos megnyitója előtt a gyerekek már birtokba vették a játékokat, így aztán részükről is megtörtént a műszaki átvétel. Nem is volt egyszerű feladat elcsábítani őket a zenével, de amint a képek bizonyítják,  egészen jól sikerült, sőt még a felnőttek is bekapcsolódtak a közös éneklésbe, táncba. (képek)

2014.07.03. Holnap délután avatják Kisdorogon, az IKSZT mellett, a település új játszóterét. Mi is ott leszünk, műsorral és ajándékokkal egyaránt! (plakát)

2014.06.14.Ez év januárjában, egy pályázat keretében, a Veszkényi Dalkör felkérésének köszönhetően, nekünk is lehetőségünk adódott stúdiófelvételek készítésére.  Így kerültek rögzítésre a Kócbaba, és a Kamrakirály című dalaink. Holnap, Veszkényben, 17.00 órakor a sportpályán, a Rábaközi Térségi Fesztivál lesz a helyszíne annak a fellépésünknek ahol a pályázatban résztvevőkkel közösen mutatkozunk be a közönségnek. Reméljük az  időjárás kegyes lesz hozzánk, és sokan látogatnak majd ki, a minden bizonnyal színes eseményre. (plakát)

2014.06.14. Remek szervezés, nagyszerű programok a Mesekiállítással egybekötve. Örülünk, hogy mi is ott lehettünk Soroksáron. (képek)

2014.06.04. Kicsi helyen, sok szeretet! Így tudjuk jellemezni a Kónyi Gyereknap 2014 "fabulás" élményeit. Először jártunk itt a zenekarral, és nagyon kellemes érzésekkel búcsúztunk el a helyiektől. Képek is készültek az eseményről, amit ezúttal már fel is tudtunk tölteni. (képek). Reméljük hamarosan beszámolhatunk, ugyancsak képekben, a szintén jól sikerült soroksári koncertről is.

2014.05.28. Nem fogunk unatkozni az elkövetkezendő hetekben az egészen biztos. A próbák, a CD-re való előkészületek mellett folyamatos fellépések tarkítják a palettát. Íme, az elkövetkezendő hetek Fabula programja:

1. 2014.05.31. 11.00 h- Soroksár, Táncsics Művház. - Mesekiállítás (plakát)
2. 2014.06.01. 16.00 h- Kóny, Faluház- Gyereknap (plakát)
3. 2014.06.08. 16.00 h- Kapuvár, Várgödör - Cseh Sörnapok (plakát)
4. 2014.06.15. 17.00 h- Veszkény, Sportpálya - Térségi Fesztivál

2014.05.07. Május 31-én ismét a főváros felé vesszük az irányt, egészen pontosan a XXIII. kerületbe, Soroksárra. A Táncsics Mihály Művelődési Ház által szervezett Mesefesztiválon lépünk fel, természetesen elsősorban Csukás Pista bácsi általunk megzenésített verseivel. Ott lesz az eseményen a műsorunknak címet adó Kócbaba, valamint Süsü, Mirr-Murr és még sok barátjuk, akiket Megyeri János álmodott és alkotott szoborrá.  (plakát itt!)  (MJ mesekiállítás honlapja)

2014.05.03.Vasárnap Anyák Napja. Ez alkalomból ünnepelnek délután 3 órakor gyerekek, anyukák, nagymamák Himodon, a Kultúrházban. Az ovisok, és iskolások műsorát követően megzenésített versek is elhangzanak, diavetítéssel egybekötve. Mindez természetesen a Fabula repertoárból.

2014.04.11. Ma van 109 éve annak, hogy megszületett József Attila. Kossuth és Baumgarten-díjas költő. Ez a jelentős dátum egyúttal a Költészet Napja is, amely éppen most 50 éves. Ez a jubileum még inkább a figyelem középpontjába helyezi ezt a pénteket. Ennek megfelelően országszerte a költészeté, a verseké lesz a főszerep. Így lesz ez a szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskolában, ahol 10.30-korrendhagyó irodalomóra keretében ünnepelnek, és a Komárom- Esztergom megyei Etén is, ahol 15.00 órától "Vers és Prózamondó Verseny" keretében emlékeznek meg a költőről, és a félszázados évfordulóról. Mindkét helyszínen ott lesz Varga Jenő a Fabula együttes tagja is, aki diavetítéssel egybekötött műsorral lesz részese az eseményeknek.

2014.02.28. Az elmúlt időszakban akadt némi technikai problémánk a honlapunkkal, de nem csak ez volt hallgatásunk oka. A decemberi zsúfolt fellépéssorozatot követően mindannyiunknak jól esett egy kis pihenés. Igaz, ezt a néhány hetet is megszíneztük néhány nap stúdiómunkával, illetve próbákkal.

2014.02.28. Újra színpadra lépünk az Utazás Kiállításon, ahol ezúttal is Balatonszárszót képviseljük, és közreműködünk a  júliusi Sárkányfesztivál népszerűsítésében. Ezúttal is két alkalommal hallhatnak bennünket az odalátogatók, március 1-én délelőtt 10.15-kor, és délután 16.00 órakor, a nagyszínpadon, ahol ott lesz velünk Süsü is.

******************************************************************

2013.12.14. Pénteken kétszer  is   bemutattuk a "Hideg szél fúj..." című műsorunkat Kapuváron az RMK-ban a "Nagy  Fabulával", ma pedig Beledben jártunk a trióval, a "Csillagocska" produkcióval. Vasárnap délután 3-kor a "Kócbaba" című műsort adjuk elő Bogyoszlón, ahová a változatosság kedvéért ezúttal négyen megyünk. Szóval zajlik az élet körülöttünk, aminek természetesen nagyon örülünk. A jövő héten mindezekről  képekben is beszámolunk.  

2013.12.10. Jó hangulat, közös éneklés, játék, és megfelelő áhitat egyaránt jellemezte a tegnap esti műsort, ahogy azt a képek is igazolják. A közönség jó élményéhez többek közt az is hozzájárult, hogy  az előadást követően, a vendéglátó Királyfa Nyugdíjas Klub jóvoltából egy pohár bor, némi pogácsa és sütemény is jutott a megjelenteknek. (képek)

2013.12.08. Hétfőn, Babóton, a Királyfa Nyugdíjas Klub szervezésében "Csillagocska" címmel Karácsony-váró koncert, ezúttal is velünk! (plakát)

013.12.08. Pénteken, Csornán a Mikulás megjelenésén kívül még egy meglepetés is érte a gyerekeket, hiszen Kócbaba mellett a Fabula együttes legújabb barátja Süsü a sárkány is ellátogatott a koncertre. Emellett Levente barátunk is nagyszerűen debütált a Karácsony est című dalban. (Képek a galériában!) (Képek a galériában!)

!2013.12.06. Ahogy már korábban jeleztünk, ma 17.00 órakor Csornán folytatódik a Mikulás -várás, ezúttal is velünk együtt. (plakát itt!)

2013.12.06. "Igazi meglepetés volt nekem!! Mindenkinek nagyon tetszett! Nagyszerű választás volt a Fabula!" "Nagyon szuper volt a műsor! Köszönjük szépen még egyszer is a mesét és a labdát Zalánnak!"

Ilyen és ehhez hasonló vélemények hangzottak el a tegnapi szilsárkányi műsort követően. Nagyon köszönjük az elismerő szavakat, mi magunk is jó érzésekkel telve éltük meg az estét. Jó volt ott lenni a szilsárkányiak között! Képek a galériában!

2013.12.05. Ma este 17.30 órakor Szilsárkányban veszi kezdetét a decemberi koncert sorozat. A helyi Kultúrházban a "Nől a dér..." című műsor hangzik fel a Mikulás-várás jegyében. Ezúttal a "legkisebb" Fabula, a trió lép majd a közönség elé. Holnap a közelben, Csornán, a Hideg szél fúj. című összeállítást pedig már a "nagy" Fabula előadásában láthatja, hallhatja az odalátogató. (katt ide!)

2013.11.23. Az elmúlt hétvégén egy Csorna melletti kis faluban, Dörben vendégszerepeltünk. 20 évvel ezelőtt gyerekműsorral jártunk itt, akkor Molnár Győző meghívására. Nagy örömünkre ezúttal is szép számmal gyűltek össze a Győr-Moson-Sopron Megyei Könyvtár, és a helyi Művelődési Ház által szervezett Irodalmi esten.  A műsort követő beszélgetésekből  következtetve úgy érezzük, sikerült a szíveket, lelkeket elérnünk a dalokkal, és a dalokat kísérő vetítéssel. (képek)

2013.10.30. December hónapban szinte minden hétvégén, de hétköznapokon is hallhatnak, láthatnak bennünket azok, akik az Adventi illetve Karácsonyi hetekben  velünk együtt szeretnének ráhangolódni a Szent Estére.  A tíz fellépésből álló sorozatot igazából már november 17-én elindítjuk Dörben, ahol irodalmi est keretében igyekszünk ünnepi hangulatot varázsolni. A december Szilsárkányban kezdődik, majd a tavalyi évhez hasonlóan 22-én, Himodon zárul. A műsorokban gyerekek és felnőttek egyaránt megtalálhatják majd a számunkra szerethető verseket, dalokat. (Katt ide!)

2013.10.21. A múlt hét csütörtökön nem sokat láttunk a Balatonból, viszont láttunk sok-sok vidám gyerekarcot Földváron  és Szárszón is. Nagyon örültünk, hogy mindkét helyszínen sokan bekapcsolódtak a  műsorba, a közös éneklésbe, zenélésbe és játékba. Ott volt velünk Kócbaba és Süsü is. Utóbbi gyakran perdült táncra a gyerekekkel, amivel ő is nagy sikert aratott. A szárszói az idei 30. fellépésünk volt, de úgy tűnik év végére még a 40-et is átlépjük. Amatőrként nem lehetünk elégedetlenek, így ezúton is köszönjük a meghívásokat. (földvári  képek)    (szárszói képek)

2013.10.14. Rövid szünet után ismét a Balatonhoz látogatunk. Meghívóink a nyári jó tapasztalatok nyomán (ők mondták) úgy gondolták, hogy a nyári vendégeken kívül a helyi iskolás, és óvodás gyerekeknek is mutassuk be Kócbaba című műsorunkat. Így aztán csütörtökön 10.00 órakor Balatonföldváron, majd délután 13.00 órakor Balatonszárszón lépünk színpadra. (katt ide!)

2013.09.27. Ugyan a vasárnapra tervezett budapesti VAM Design -os fellépés technikai okok miatt későbbre, talán tavaszra tolódik, a hétvége mégsem múlik el  "Fabulás" produkció nélkül, igaz, a csapat jó részének egyéb elfoglaltsága miatt, duett formációban. Szombaton este 18.30-kor Beledben, az " Itthon vagy - Magyarország szeretlek" akció keretében a Baranyai  - Varga páros szórakoztatja majd a gyerekeket. Másnap Himodon, a Szent Mihály Napi tűzgyújtás keretében 20.00 órakor a Kultúrház udvarán ismét közönség elé lép a páros.

2013.09.07. Ma délután 4. órakor Balatonbogláron, az Urányi János Sportközpontban, a Tesco Országos Családi Napján, a Derűre hangszerelve műsorunkkal találkozhat a közönség. A fellépés érdekessége, hogy Góczen Roland basszusgitáros egyéb elfoglaltsága miatt beugró zenész szerepel a csapatban, Garab Gergő személyében, aki néhány évvel ezelőtt már hasonló feladatot teljesített, remekül. Minden bizonnyal ezúttal is így lesz, és jól fogja magát érezni a közönség.

2013.09.04. Mozgalmasnak ígérkezik az elkövetkezendő időszak, hiszen szeptemberben szinte minden hétvégén színpadra lépünk. Most szombaton  délután négy órakor - egy várhatóan fergeteges Edda koncertet megelőzően - a Tesco Országos Családi Napján, a tavalyi meghívás után ismét Balatonbogláron leszünk,  a "Derűre hangszerelve"  programunkkal, A következő hétvégéken, a  tervek szerint szeptember 22-én, 29-én és október 13-án, de egy alkalommal biztosan, Budapesten, a Vám Design Centerben a "Kócbaba" című műsorunkat mutatjuk be . Az ország egyik legelegánsabb  kiállító, és konferenciaközpontjában ezúttal is ott lesz Megyeri János  Mesekiállítása. (MJ. honlapja).

2013.09.04. Ezúton adunk közzé néhány képet a 2013.08.18-i műsorról, ahol Baranyai László és Varga Jenő szórakoztatta a gyerekeket, Garta születésének 305. éves évfordulóján (képek).

2013.08.12. Egészen érdekes kísérletbe fog a Fabula két tagja Baranyai László és Varga Jenő, akik vasárnap Gartán  (Kapuvár) a település rész születésének 350. évfordulóján lépnek közönség elé. Műsoruk ezúttal sokkal inkább közös produkció lesz a megjelent gyerekekkel, mint hagyományos koncert. Ragyogó lehetőség lesz az együttes két meghatározó tagjának, hogy a Kócbaba műsorukhoz újabb muníciót gyűjtsenek a vasárnapi tapasztalatok alapján. Aki eljön, biztos lehet benne, hogy ezúttal is remekül fogja érezni magát. (plakát)

2013.08.12. Reményeink valóra váltak, kaptunk fotókat a III. Balatonszárszói Sárkányfesztivál záróműsoráról, így örömmel tesszük közzé  azokat! (katt ide!)

2013.08.06.  Kissé fáradtan, de mégis feltöltődve, és jó érzésekkel zártuk a múlt hetet valamennyien. Taliándörögdön, a katolikus plébánia udvarán fantasztikus környezetben zenélhettünk a Rábaközi program keretében, Szőke András és nagy meleg ellenére szép számú közönség megelégedésére.

Vasárnap a Balatonszárszói Sárkányfesztivál zárójának hangulatát nem is lehet szavakban felidézni. A zsúfolásig megtelt rendezvénytéren, a Zenepavilonnál, hihetetlen hangulatban zajlott az eredetileg egy órásra tervezett koncert.  Nem sokkal nyolc után kezdtünk, és fél 10-kor még alig akartak bennünket leengedni a színpadról a gyerekek,  akik, Megyeri János Csukás mesealakokról készített szobraival együtt, egészen különleges miliőt teremtettek a műsorhoz.

Reményeink szerint hamarosan fotókkal is tudjuk illusztrálni mindezt.

2013.07.31. A hétvégén, szombaton 20.30-kor, a Művészetek Völgyében Taliándörögdön, a "Bemutatkozik a Rábaköz" program keretében József Attila, Villon, Nagy László, Rimbaud és más költők verseiből összeállított irodalmi műsorral jelentkezünk. Másnap, vasárnap Balatonszárszón, a Sárkányfesztivál záró programjaként, két alkalommal is bemutatjuk Csukás Pista bácsi verseire írt dalainkat, ahol ezúttal is Megyeri János meseszobrai adják a díszletet. (Taliándörögd) (Balatonszárszó)

2013.07.29. A nagy meleg ellenére hatalmas tömeg gyűlt össze Balatonszárszón a Zenepavilon téren, hogy Csukás Pista bácsival együtt fogadja a sárkányhajóval érkező Süsüt, akinek ikertestvére is akadt Lengyelországból. Ezúttal is  Megyeri János bábszobrai adtak fantasztikus környezetet Kócbaba című műsorunknak, amit szintén sokan hallgatták végig, köztük Pista bácsi is, aki az előadást követően áldását adta a készülő CD-re, amit szeretnénk Karácsonyra kiadni. (képek)

2013.07.23. Dorogi Sándor balatonszárszói polgármestertől tudjuk, hogy a hétvégi Sárkány Fesztivál megnyitóján Csukás Pista bácsi is ott lesz. Nagyon bízunk benne, hogy a közönséggel együtt ő is elégedett lesz azokkal a dallamokkal, amelyeket verseihez illesztettünk.  Ugyanis ekkor hallja Pista bácsi is először Sün Balázs verseskötetéből "Kócbaba" címmel összeállított műsorunkat.  A néhány hónapja átadott Zenepavilonban ezúttal is Megyeri János mesefigurái adják a csodaszép díszletet (M.J. honlapja). Érdemes lesz tehát szombaton Balatonszárszóra ellátogatni. (plakát)

2013.07.18. A mai napon mi is megtapasztalhattuk, hogy a sors nem mindig sodor kedvező szelet a vitorlákba. A hétvégén, szombaton ugyanis Farádra (Győr-M.-S. megye) hívtak bennünket (15.30 h), de csak hárman lehetünk ott. Attila lába ugyanis eltört, s most éppen egy kórházi ágyon fekszik begipszelt bokával. Mindannyian gyors felépülést kívánunk neki, hogy aztán már a jövő hétvégén, Balatonszárszón ismét teljes létszámmal mehessen a Kócbaba műsor.

2013.07.15. Minden várakozásunkat felülmúlt a tegnapi balatonföldvári "Kócbaba" előadásunk. Megyeri János szobrász Mesekiállítása Csukás Pista bácsi "gyermekeiből" több, mint fantasztikus volt. Már a műsor előtt megállapítottuk, hogy ilyen színpadképünk még sosem volt. Háttérben a Balaton, mellettünk Süsü és társai, szóval szuper volt. Nagyon örültünk, hogy együtt lehettünk János alkotásaival, és annak még inkább, hogy a koncert végén együttműködést ajánlott. A magunk részéről jó szívvel ajánljuk az ő kiállítását, és örömmel veszünk részt minden közös programban. Köszönjük Berkesné Hegedűs Mártáék. meghívását. (Megyeri János honlapja)

2013.06.28. Két év előkészületi munka után a hajrájához érkezett a Csukás Pista bácsival közös zenei anyag. 14 verset zenésítettünk meg  a népszerű író, költő, talán kevésbé ismert, műveiből, egy - Pista bácsi mesefiguráit bemutató - dal szövegét pedig Dicső Zsolt költő írta. Az összeállítás a Kócbaba (kép) címet kapta. Javában zajlanak a próbák, és első alkalommal július 14-én 16.30 órakor Balatonföldváron kerül bemutatásra a program. Ezt követően július 27-én 10.00 órakor Balatonszárszón, a Sárkány Fesztiválon, majd további, szintén Balaton környéki helyeken lesznek előadások, amelyek különleges díszletet is kapnak, jelesül Pista bácsi mesefiguráinak szobrait.

2013.06.25. Két új dalunk (Erdő-erdő; Kamrakirály) is felkerült az internetre, mindkettő megtalálható a videó tárunkban is. (katt ide!)

2013.06.22. Esőisten is tudta, hogy milyen fontos a jó idő egy ilyen rendezvényen. Éppen ezért a két előadás közti szünetre időzítette a zivatart. Így aztán mindkét betervezett fellépésre sor került a József Attila Emlékházban, ahová a csapatot már Kócbaba is elkísérte. (képek)

2013.06.22.Találkozunk ma a Múzeumok Éjszakáján, Balatonszárszón a József Attila Emlékházban, 20.00 és 23.00 órakor! (plakát)

2013.06.18. Úgy tűnik, hogy úgy a szervezők, mint a közönség elégedettek voltak a tavalyi Múzeumok Éjszakája előadásunkkal Balatonszárszón. Mindezt abból következtettük, hogy az idén is meghívtak bennünket. A program szerint június 22-én este 8  és 11 órakor a József Attila Emlékházban leszünk hallhatók, láthatók. (plakát)

2013.06.14. Ma délelőtt ismét Kapuváron járt Süsü, akit ezúttal Kócbaba is elkísért. A Sün Balázs verseskötetben született Kócbaba még fodrászhoz is elment, hogy kisbarátjának, Süsünek méltó kísérője legyen. Érdemes ellátogatni a galériába.

2013.06.10.Személyesen Süsü, a Sárkány is ellátogatott Kapuvárra  a Cseh Sörnapok keretében sorra kerülő műsorunkra. Részben, hogy a Csukás Pista bácsival készülő Fabula CD ügyében tájékozódjon, illetve, hogy a gyerekekkel barátkozzék. Na, és persze azt sem mulasztotta el, hogy mindenkit meghívjon Balatonszárszóra, a július 27-augusztus 4. közötti Sárkány Fesztiválra, ahol mi is ott leszünk, és bemutatjuk Pista bácsi verseiből készülő "Kócbaba című műsorunkat. (képek itt!)

2013.06.08.Holnap délután 4 órakor a Cseh Sörnapok kapuvári eseményén, a  Várgödörben, pontosabban  a közelmúltban elkészült rendezvénytéren zenélünk. Jó, hogy a szervezők ezúttal nem csak a felnőttekre, de a gyerekekre is gondoltak. Reméljük, jó időben tudunk majd szórakoztatni mindenkit!  http://www.csehsornapok.hu/

2013.05.28. Elmondhatjuk, hogy nagyon jól sikerült az elmúlt hétvége. Csornán és Győrben is remek hangulatú perceket töltöttünk együtt a közönséggel. Nagy örömünkre az apukák, anyukák  nem csak, mint  szemlélők vettek részt a programon, hanem együtt szórakoztak  gyerekeikkel.  (Győri és csornai képek a galériában)

2013.05.20. Ezen a hétvégén ismét Győr-Moson-Sopron megyében találkozhatnak a Fabulával, a "versdalokat" kedvelők. Pénteken fél 4-kor Csornán, a Szent István téri Városi bölcsődében Varga  Jenő ismét önálló műsorral vendégszerepel, majd szombaton 17.30 órakor Győrben, a Mobilis Központban, a teljes zenekar színpadra lép. (plakát)

2013.05.20. Szerencsére az időjárás kegyeibe fogadott minket Beledben, így Levente barátunkkal együtt sokan összegyűltünk. Örülünk, hogy ismét ott lehettünk! (képek)

2013.05.20. A köszönet és a gratuláció illeti a kölesdi szervezőket Csúcs Endre kiállításának megrendezéséért. Egész egyszerűen jó volt részt venni, jó volt ott lenni! /Varga Jenő/ (katt ide!)

2013.05.17. Izgalmas hétvégére van kilátás, ami ma 18.00 órakor Kölesden Csúcs Endre fekete kerámiái kiállításának megnyitójával indul, majd vasárnap szintén 18.00 órakor Beledben, a Pünkösdi Fesztiválon zárul. Reméljük az időjárás is kegyeibe fogad bennünket, és sokakkal találkozhatunk mindkét eseményen. (A plakátokat lásd az előző hírben!)

2013.05.11. Egy kis szusszanást követően a jövő héten folytatódik a májusi "Fabulás" programsorozat. Pénteken, Kölesden, Csúcs Endre kiállításának megnyitójával Varga Jenő önálló esttel indítja a hétvégét, majd vasárnap Beledben, a Pünkösdi Fesztiválon újra porondra kerül a Fabula Cirkusz. (Kölesdi plakát) (Beledi plakát)

2013.05.02. Néhány hónap után ismét hazai színpadon szólalunk meg, vagyis Himodon, a Fagyűző Médiawawe fesztiválon. A színes programsorozat keretében szombaton 16.00 órakor találkozhat velünk a Kedves Közönség. (plakát)

2013.04.18. Pakson is, Medinán is nagy szeretettel fogadtak bennünket, és a tervezettnek megfelelően Dicső Zsolt személyesen beszélt együttműködésünkről. A galériában található fotók visszaigazolják a közönség odafigyelését és érdeklődését, amit ezúton is köszönünk! (Látogasson el a galériába)

2013.04.10. Holnap két helyszínen is lesz alkalmunk közösen ünnepelni a Költészet Napját  versek és a zene kedvelőivel. Délután 5 órakor Pakson a Pákolitz István Városi Könyvtárban, azt követően este 7-kor Medinán a Művelődési Házban. A műsort diavetítés kíséri a dalok verseinek költőiről, persze a főszerep ezúttal is a zenéé lesz. Pakson Dicső Zsolt költő, zenész is elfogadta az együttes meghívását.

2013.04.02. Többen jelezték, amit persze magunk is tudtunk, hogy a honlapunk nem működött az elmúlt napokban. Sajnos ügyes, de nem igazán jó indulatú  emberek betörtek a vendégkönyvünkbe, és kéretlen levelek százait küldték a nevünkben. (Aki kapott ilyet, azoktól mi kérünk elnézést!) A jó hír viszont az, hogy Gulácsi Robi barátunk segítségével ismét él az oldal, s bár a fórum megszűnik, a galériát hamarosan megújítjuk.

2013.02.26. "Csukás színház csalogató a Fabula együttessel és Süsüvel." Ezzel a címmel hirdette meg programját a Balatonszárszói Turisztikai Egyesület, a  Hungexpo területén megrendezendő "Utazás Kiállítás 2013" országos  esemény részeként.  Ennek keretében szombaton délelőtt 10.00 órakor, illetve délután 16.30-kor lépünk fel az "A pavilon" nagyszínpadán. A műsorban természetesen többek közt megszólalnak Csukás Pista bácsi verseire írt dalaink is.  A nagyszínpad programjai itt!

2013.02.19. Megmondom a titkát... címmel elkészült legújabb műsorunk, amelyet irodalmi estekre, rendhagyó irodalomórákra, a Költészet Napjára stb. szánunk. A műsor diavetítéssel egyben zajlik, amelynek során a költőkről, a dalok megszületésének körülményeiről adunk információkat. Az ajánlat megtalálható itt!

2013.01.29. Némi technikai probléma miatt pár nap késéssel tudunk hírt adni a csornai fellépésekről. A hideg idő, és a havazás ellenére sokan eljöttek, aminek nagyon örültünk.  Éppen ezért a szokottnál is jobban igyekeztünk, hogy a jelenlévők jól érezzék magukat, és kellemes emlékekkel távozzanak. A koncertek végén felhangzott vastapsot kísérő "Vissza!-Vissza!"  azt jelezte, hogy ezúttal is sikerült megfelelnünk a várakozásoknak. Csörgics Feri barátunk felvételt is készített, így hamarosan a youtube-on is láthatóak leszünk.

2013.01.24. Holnap délelőtt 10.00 órakor, majd délután 14.00 órakor Csornán a Művelődési Központban kezdjük el az idei évet, legalábbis ami a fellépéseket illeti. Ez a nap közel van a Magyar Kultúra Napjához, így egy kicsit e jeles esemény előtt is tisztelgünk majd, és emellett bízunk benne, hogy  jó hangulatban telik  mindkét előadás.

2013.01.10. Néhány nap kikapcsolódás után elindultak a próbák. Ezúttal ismét a nagyzenekarral kezdtük meg az évet, és bár Baranyai Laci munkahelyi elfoglaltsága miatt nagyon hiányzik, ifj. Kálló Kamill ezúttal is csatlakozott hozzánk. Sorrendben Csorna (plakát), Fertőszentmiklós, Kapuvár lesznek a fellépések helyszínei. Utóbbi kettő időpont még egyeztetés alatt van. A nyáron a Balaton környékére tervezünk egy kisebb körutat, ahol a Csukás Pista bácsi verseiből összeállított "Kócbaba" című műsorunkat mutatjuk be. Bízunk a 2012-höz hasonló sikeres évben.

*****************************************************************

2012.12.25. Igazán szívmelengetőre sikeredett a Himodi Falukarácsony. Zsúfolásig megtelt a Kultúrotthon, többen állva hallgatták végig először a nyugdíjas kórus műsorát, majd az ovisok, és az általános iskolások pásztorjátékát. Ezt követően került sor ránk, és nagy örömünkre mosolygós arcok, és néha örömkönnyek fogadták előadásunkat. Jó érzés volt látni, érezni, hogy ezúttal is szeretet övezett bennünket, mint ahogy ezt már megszoktuk az év során. Bízunk benne, hogy hozzá tudtunk járulni az ünnepi hangulathoz, és kellemes perceket szereztünk a jelenlévőknek.2012.12.20. A Karácsony a hálaadás ünnepe is. Éppen ezért mi is úgy gondoltuk, hogy  a magunk módján hálát adunk szombaton, Himodon a Falukarácsony ünnepi műsorának keretében. Dalainkkal  szeretnénk ugyanis köszönetet énekelni azért a szeretetteljes fogadtatásért, és önzetlen segítségért, amit ebben a kedves kis faluban kaptunk, azzal, hogy próbatermet adtak nekünk a régi iskola épületében. Hálánk elsősorban Módos Ferenc polgármesternek szól, de a falubélieknek is, akik minden alkalommal barátságosan közelítettek hozzánk. (katt ide!)

2012.12.12. Szendvics, süti, üdítő, bor és szaloncukor mellett a legfontosabbnak az a baráti szeretet bizonyult, amivel vendéglátóink fogadtak bennünket Babóton. A hideg ellenére sokkal többen összegyűltek a kultúrházban, mint tavaly, szinte alig lehetett üres széket találni.  Jó volt látni a mosolygó arcokat, barátainkat, ismerőseinket, akiknek többsége már visszatérő vendégek műsorainkon. A program végi közös borozgatás, ajándékozás igazi családias hangulatot kölcsönzött az estének. Mindenkinek köszönjük, akik jelenlétükkel megtiszteltek bennünket, és bízunk benne, hogy mi is hozzá tudtunk járulni az ünnepvárás örömeihez. Legközelebb 22-én Himodon találkozhatnak velünk Betlehemi csillag műsorunkon.

2012.12.11. Holnap délután 17.00 órakor Babóton a Kultúrházban fogunk vendégeskedni. Különlegessége lesz az estnek, hogy a szervezők jóvoltából, nem csak zenés műsor szerepel a programban. A zenei blokkot követően ugyanis ajándékot osztásra is sor kerül. A gyerekek szaloncukrot, a felnőttek egy pohár bort kapnak az ünnepvárás jegyében. (plakát)

2012.12.06. A műsorra készülve, a helyszínen, úgy döntöttünk nem használunk erősítést, hiszen egy családias aulában  került sor a mai előadásra. Aztán, ahogy zsúfolásig megtelt a hely, és elkezdődött a műsor kicsit megijedtünk. A Mihályi iskolai alsósai ugyanis fergeteges hangulatban reagáltak már az első dalokra, és jó kedvvel, sok-sok tapssal honoráltak minden műsorszámot. Néha olyan hangerővel, hogy alig győztük velük a "hangversenyt". Aztán a ragyogó arcokat látva, a dalok jórészét együtt énekelve, mi is még jobban feldobódtunk. Végül fantasztikus egy órát töltöttünk velük, és a tanítónénikkel, így elmondhatjuk, jó volt Mihályiban!

2012.12.05. Hosszú volt a mai nap, de mégis feldobódva érkeztünk haza, hiszen mindhárom fellépésen fantasztikus volt a közönség. Reméljük sikerült olyan élményt nyújtani, hogy máskor is meghívjanak  bennünket. Mert mi remekül éreztük magunkat, Hetesben és Jutában a kicsikkel, és a Hetesi Trendhagyó Irodalmi és Dal óra résztvevőivel egyaránt. Holnap délután 4-kor Mihályiban folytatjuk, és reméljük legalább olyan jól sikerül minden, ahogy a mai napon. Irénke igazgató nénitől tudjuk, hogy vendéglátóinkon semmi nem múlik, nagyon várnak bennünket, mi pedig örömmel megyünk!

2012.12.04. Legutóbb Tolna megyében adódott, hogy egy nap leforgása alatt három fellépésünk is volt. Holnap egy másik megyébe, Somogyba látogatunk, és szintén három alkalommal lépünk színpadra. Délelőtt 11.00-kor a hetesi ovisoknak és alsós kisgyerekeknek zenélünk, majd 13.00 órakor irodalom óra keretében a felsősöknek adunk zenés műsort. Ezt követően Jutában szintén az ovisokhoz látogatunk, hogy együtt énekelve várjuk a Mikulást. Mindkét helyen az önkormányzatok támogatják a programokat, köszönet érte a polgármestereknek, Klári néninek, és Zsófi néninek.

2012.12.02. A hideg ellenére  - kint muzsikáltunk a szabadtéri színpadon - remekül éreztük magunkat Fertőszentmiklóson. Sok kisgyerek összegyűlt, szüleikkel együtt, hogy közösen várjuk a Mikulást. Az egész program remek hangulatban telt, ezúttal is gratulálunk a szervezőknek. Sokat énekeltünk közösen a gyerekekkel, ráadásul a végére minden hidegérzetünk elmúlt, amikor két kislány - Emma és Laura - énekkel köszönte meg nekünk a műsort. Megérdemelték a gyerekek a sok-sok ajándékot, Levente barátunk is, aki ismét ott volt köztünk.

2012.11.27. Úgy tűnik nyári fertőszentmiklósi fellépésünk kellemes emlékeket hagyott a szervezőkben (Teca, Kati), hisz vasárnap délután 4 órakor ismét náluk vendégeskedhetünk. Ezúttal is nagy örömmel megyünk, és reméljük, marad valami abból a melegből, ami legutóbb rendesen megizzasztott bennünket. Persze a legfontosabb, hogy a közönség jól érezze magát a Pajtaszínházban, a Mikulásra várva.

2012.11.27. Egyszerre volt szívszorító és szívmelengető érzés mai "menedékházas" fellépésünk. Láthatóan nehéz helyzetük ellenére ugyanis nagy szeretettel fogadtak bennünket vendéglátóink. A sok kedves arc minket is hamar felvidított, pedig kezdetben megfogtak bennünket a körülmények. A végén még ajándékkel is kedveskedtek nekünk. A nevelők által készített kispárnák mindannyiunk legkedvesebb ereklyéi közé kerültek. Köszönjük, hogy ott lehettünk!

2012.11.16. Nem csak azért zenélünk, hogy szórakoztassunk. Persze fontos, hogy aki ott van az előadásokon, az jól érezze magát. De mi mindannyian azt gondoljuk, hogy, ha lehet, adjunk többet a közönségnek a jó hangulaton felül. Holnapi fellépésünkön, az ünnepre készülődés mellett, az jelenti a többletet, hogy a Menedékház Alapítvány pártfogoltjainak fogunk muzsikálni. Bízunk benne, hogy ezzel kapcsolatos jó érzéseink átmennek majd a zenén, és eljutunk a közönség szívéhez is. 2012.11.17. 10.00 óra Bp- Muskétás u. 1/7.

2012.10.20. Az október 5-i három előadás újra megerősített bennünket, többek közt abban, hogy  a gyerekeink értékrendje, szinte teljes egészében tőlünk, felnőttektől függ. Mit is tapasztaltunk az előadásokon? Az a sok tiszta, és befogadó tekintet, amivel Zombán, Szekszárdon, Medinán találkoztunk, (utóbbi helyen a Mesemondó versenyen Levente Péterrel is megismerkedhettünk),   egyértelműen jelezte, hogy az ifjú közönség mindenre nyitott a zenében is,  többek közt arra is, ami mögött nem pusztán az üzlet, az olcsó szórakoztatás szemlélete rejlik. Érdemes megnézni az alábbi linken látható mesemondó gyerekeket, és persze a felvétel második felében mi is ott vagyunk. (katt ide!)

2012.09.28. Korábban ígértük, hogy mutatunk majd képeket fellépéseinkről. Most egy kicsit pótoljuk lemaradásunkat és a Kapuvári Gombóc Napokról adunk ízelítőt.  (katt ide!)

2012.09.24 . Kívánságunknak megfelelően fogadta kegyeibe az időjárás Mihályiban a Falunap és Almanap résztvevőit, és érdeklődőit. Mi, ezúttal  hárman a "kis  Fabulával", mindenképpen jól éreztük magunkat, a műsor alatt, és azt követően is. Éppen  ezért Csitei Gábor polgármesternek köszönjük a meghívást, gratulálunk a rendezvényhez, és további sok, hasonlóan jó hangulatú eseményt kívánunk még neki, és vele együtt a Mihályiknak, és mindazoknak, akik az elkövetkezendőkben ellátogatnak a településre. Bízunk benne, hogy valahol képeket is találunk majd a neten, hogy honlapunk olvasóival megoszthassuk azokat.  Ugyanígy reméljük, hogy galériánk hamarosan bővül majd a Tesco Családi Nap, illetve a Gombóc Nap felvételeivel is.

2012.09.20. Reményeink szerint az őszbehajló időjárás sem tartja távol az érdeklődőket a szombati Falunapon Mihályiban. Ugyanis a programot elnézve  vélhetően jól fogja magát érezni mindenki, aki oda ellátogat, legyen az felnőtt, vagy gyerek. Nagy örömünkre Csitei Gábor polgármester úr meghívására mi is ott leszünk, és ezúttal hármasban fogjuk szórakoztatni a nagyérdeműt, sok-sok játékkal, közös énekléssel, együttzenéléssel. (plakát!)

2012.09.16. Ismét egy nagyon jól sikerült délutánban volt részünk tegnap Kapuváron.  Szinte alig fértünk a színpadon, a sok kedves gyerektől, és jó volt látni azt is, ahogy a felnőttek szórakoztak a zenénken. Szerencsére fényképekben is meg tudjuk mutatni mindezt. (képek) Szeretnénk gratulálni azoknak az amatőr zenész fiataloknak is, akik felléptek ezen a napon, délelőtt illetve késő este. Jó érzés volt látni, hallani, hogy milyen sokan vannak, (és ráadásul ügyesek) akik a város zenei tradícióit folytatják, csak így tovább!  

2012.09.08. Fantasztikus fogadtatás (kösz Vera, Robi, és mindkét Balázs) tündéri gyerekek, kedves  táncos kedvű felnőttek, remek hangulat. Ezek jellemezték a mai fellépésünket a Tesco Családi és Sport Napján, Balatonbogláron. Sok-sok fotó készült, reméljük, hamarosan megmutathatjuk őket, de Csörgits Feri barátunk csinált videofelvételt is, amiből a youtube-ra biztosan felkerül néhány dal. Viszontlátásra egy hét múlva Kapuváron, a Gombóc Napon!

2012.09.05. Minden  bizonnyal kevés olyan zenész  van, akinek ne lenne fontos a közönség. Ezzel természetesen mi is így vagyunk, éppen ezért  nem nagyon szokott foglalkoztatni bennünket, hogy mennyien vannak a fellépéseinken. Aki ott van, az megérdemli tőlünk, hogy a legjobb tudást adjuk ki magunkból.  Játszottunk már a Kongresszusi Központban 2000 ember előtt, de muzsikáltunk a soproni kórház gyerekosztályán 7 kisbetegnek.  Mindegyik fantasztikus volt a maga nemében. A következő hétvége mégis jelentős esemény lesz  a mi életünkben, hiszen a Tesco Családi  napján akár 5-6000 ember is ott lehet szombaton délután 4 órakor. Egy amatőr együttes szempontjából ez már komoly létszám. Ráadásul DJ. Dominiqe és a Bikini is fellép  a rendezvényen. Többek közt ezért is készülünk a szokásosnál is nagyobb odafigyeléssel, és bízunk benne, hogy aki megtisztel bennünket jelenlétével, nem fog csalódni.  (program)

2012.09.04. Ha ránézünk az elkövetkezendő időszak programjára, nem tudjuk, hogy örüljünk-e vagy fájjon a fejünk.  Nyilván az elsőbbség mindenképpen az örömé, hiszen  nagyon jó érzés, hogy egyre több helyen látnak bennünket szívesen, hisz a korábban tervezett zombai, és szekszárdi fellépést is sikerült leegyeztetni. Ugyanakkor az már látszik, hogy október vége, november  eleje sűrű lesz a Csukás CD miatt. Minden bizonnyal ez lesz az az időszak, amit erre kell szánnunk. A stúdió már megvan, nagyjából a dalok is összeálltak, közülük 10-12 kerül fel a lemezre. Nem lesz könnyű, ezzel együtt bizakodással tölt el bennünket az régi vietnami közmondás, miszerint: "Teher alatt nő a pálma!". ......

2012.08.28. Akik Kapuváron járnak, azok láthatják, hogy a város központjában milyen lázas munkálatok folynak.  Ez minket annyiban érint, hogy a próbák, szervezése, a hangszerek, egyéb technikai felszerelések tárolása nem kis gondot okozott. Eddig! Hála Módos Ferenc Himod (egy picike falu Győr-Moson-Sopron megyében) polgármesterének, néhány hete befogadtak bennünket, és az egykori iskolában jó feltételeket biztosítottak, mi pedig muzsikával  "fizetünk", legközelebb december  22-én, a Falukarácsonyon!  Köszönjük a himodiaknak, és Módos Ferencnek a segítséget!

2012.08.25. Bár tudjuk, és viszonylag könnyen kimondjuk, hogy a halál az élet velejárója.  Mindaddig így is hisszük, amíg közvetlenül  önmagunkat nem érint. Így érzünk most mi is, akik néhány nappal ezelőtt egykori zenésztársunkat, veszítettük el. Bakk Józsival 1970-ben, a kapuvári gimnáziumban találkoztunk először, ahol osztálytársak voltunk.  Baranyai Lacival együtt muzsikáltak a városi fúvószenekarban is, így amikor Varga Jancsi vezetésével zenekart alakítottunk, Józsi is tagja lett. Később a Fabulában is basszusgitározott egy ideig, majd különváltak útjaink, de az emlékek megmaradtak, és most e szomorú esemény kapcsán felértékelődnek. Nem kellett volna még elmennie, de úgy tűnik türelmetlen volt. 56 évesen érte a halál.

2012.08.24. Hát úgy tűnik nem fogunk unatkozni ősszel sem. Amellett, hogy szeretnénk haladni Csukás Pista bácsival a CD ügyében (jelenleg 8 dal készült el a 12-ből), folyamatosan vannak felkéréseink. Ma éppen Mihályiból kaptunk meghívást a Falunapra, de szervezés alatt van egy zombai, illetve egy szekszárdi előadás is. Nagyon örülünk, hogy a különböző fesztivál, falunap és más műsorszerezők a gyerekekre is gondolnak a felnőtteken kívül, és a hagyományosan megszokott bűvész, és báb produkciók mellett zenei programot is kínálnak a közönségnek. Igazán persze annak örülnénk, ha  a legkisebbekkel szüleik, nagyszüleik is együtt szórakoznának a fellépéseink alkalmával.  Fertőszentmiklóson a nagymamák, és néhány ifjú anyuka, apuka jó példát mutatott ebben.

2012.08.20. Ragyogó, idő, két tündéri hölgy (Kati, Teca) fogadott ma bennünket Fertőszentmiklóson. Kedves Levente barátunk is elhozta szüleit, és hát rajtuk kívül is összegyűltek, táncos lábú ifjak, jó kedélyű  szülők, és nagyszülők. Olyannyira jól éreztünk magunkat a csodálatos szabadidőközpont udvarán, hogy megegyeztünk, december  14-én visszatérünk, így aztán akinek tetszett, vagy éppen lemaradt, találkozhat velünk nemsokára. Sajnos fotókat nem készítettünk, de legközelebb ez sem marad el. Videó felvételt viszont csináltunk, így hamarosan újabb dalokkal bővül a Fabula youtube- os oldala.

2012.08.19. Egy kis ízelítő a  holnapi IV. Zenés színpadi est programjából, itt!

2012.08.15. A következő  hétvége (hételeje) sem múlik el fellépés nélkül, hisz ezúttal egy fertőszentmiklósi meghívásnak teszünk eleget. Augusztus 20-án a "IV. Zenés  színpadi est" keretében a Szabadidő Központ udvarán fogunk muzsikálni. Utoljára több mint 20 éve nem jártunk itt, így aztán nagy izgalommal, és örömmel várjuk a hétfő délutánt. Na, meg persze a sok-sok érdeklődőt is.....

2012.08.12. Küzdött ugyan az eső, de nem tudott kifogni rajtunk szombaton a VI.Sás utcai fesztiválon, ahol az Arany János óvodának kezdeményeztek gyűjtést a program szervezői. Éppen ezért a muzsikáláson kívül mi is adtunk az ovinak, többek közt Huszár Lilla akvarelljét. Tettük ezt azért, mert hálásak vagyunk az óvó néniknek, ovisoknak, hogy oly lelkesen támogatnak bennünket a műsorainkon való megjelenéssel.

Nagyon örültünk, hogy a szomorkás idő ellenére szép számmal megjelentek a zenénk iránt érdeklődők, és nem csak gyerekek, hanem azok a felnőttek is, akik közül sokan többek közt a mi zenénken nőttek fel.  

Akik ismernek minket, azok tudják, hogy mindig felkaroltuk azokat a fiatalokat, akik szívesen muzsikáltak velünk, így volt annak idején Németh Jucival is, és szombaton ifjabb Kálló Kamill mutatkozott be a színpadon gitárjátékával, véleményünk szerint remekül.  (képek a fesztiválról)

2012.08.08. A hétvégén ismét színpadra lépünk, ezúttal Kapuváron, a Sás utcai fesztivál keretében. A szombaton 16.00 órakor kezdődő fellépésünk érdekessége, hogy ezúttal ismét kibővülünk zenésztársainkkal, így Julcsi, Kamill, Roland, és Gyuszi is csatlakozik hozzánk. Ez azt jelenti, hogy a " Derűre hangszerelve"  című  műsorunkat nagyzenekaros felállásban tudjuk bemutatni.

2012.07.25. Minden várakozásunkat felülmúlt a szárszói fellépésünk. Annak ellenére, hogy késő éjszaka (majdnem 11 órakor) léptünk fel, sokan kitartottak a nézők között.a Csukás Színházban. Nagyon jó volt együtt muzsikálni Csanádi Andrással és Stella lányával, az pedig különösen jól esett, hogy a végén még ráadásra is visszahívtak bennünket. József Attila Dalocska című versének refrénjét a közönséggel együtt énekeltük! Hamarosan a youtube-on is látható lesz néhány dal.

2012.07.21. Ma este ismét Balatonszárszón zenélünk. 22.00 órakor a strand melletti színpadon, a "Szomszédolás" című program keretében. Örülünk, hogy ismét meghívtak bennünket. Ez reményeink szerint azt jelenti, hogy  tetszik, amit csinálunk. Bízunk benne, hogy ma is így lesz! (Plakát itt!)

2012.06.28. Fantasztikus estét töltöttünk Balatonszárszón az elmúlt hétvégén. Este 8-kor a József Attila Emlékmúzeum udvarán muzsikáltunk. Jó volt látni, amint a felnőttek is bekapcsolódtak a gyerekdalokba, és persze elismerően tapsoltak amikor  kicsit gondolkodtatóbb versek kerültek sorra. Egyébként közülük sokan elkísértek bennünket az Óra térre is, ahol éjszakába nyúlóan  zenéltünk tovább. Még az árvaszúnyogok tömeges megjelenése sem igazán riasztotta el  a hallgatóságot. Köszönjük a meghívást, és nem különben a segítséget Kilvinger Gábornak, valamint Dancsecs Klárinak és munkatársainak. Két dal a netre is felkerült, érdemes tehát ellátogatni a video menübe.